[...] lupę złocisty trunek i przyjrzeć się jego najistotniejszym składnikom. Sód - od niego zaczyna się piwo. To on ma wpływ na smak i zawartość alkoholu w piwie. W słodzie są węglowodany (lekkostrawne,pół litra piwa ma ich ok. 15g) i białka (ok.2,5g na 0,5l) Przytłaczająca większość piw na świecie powstaje ze słodu jęczmienia. Dzięki temu do [...]
[...] wodę. Arbuz np. super rzecz i jaka pyyyycha!!! Ok. co do diety to: Kalorie trzymamy na poziomie 22-33 na kilogram. Składniki odżywcze - 20% tłuszcz - 30% białko - 50% węglowodany. Zmieniając proporcje na rzecz mniejszej ilości tłuszczu - czyli zwiększając węgle i białko przyczyni się do jeszcze większej redukcji tłuszczu ale nic [...]
[...] się zdrowo to fakt, pije minimum dwa litry wody dziennie, nie pije kolorowych napojów, soki i owoce tylko rano, nie jem tłustego mięsa, słodyczy, nie pije alkoholu. Biało i węglowodany u mnie temat tabu nie wiem ile ich jeść w jakich proporcjach, żeby rosnąc i co do tego ćwiczyć ? Mój cel to to sylwetka Roberta Lewandowskiego :) [...]
[...] z alkoholu. Debata ta, została sprowokowana tym, że pijący ważą mniej niż niepijący oraz również badaniami ukazującymi przyśpieszoną utratę wagi w momencie, gdy tłuszcz i węglowodany zostają wymienione za taką samą ilość kalorii płynących z alkoholu. Powiązanie niższej wagi ciała z umiarkowanym piciem alkoholu jest szczególnie widoczne u [...]
[...] - Elizabeth Somer która pisze o odżywianiu, wykonała własne badania na kilku zwracających uwagę rewelacjach i odkryła co następuje: - Makaron i inne złożone węglowodany nie spowodują, że przytyjesz. Dziesięciolecia badań pokazują, że diety z niską zawartością tłuszczu i węglowodanów z wysoką zawartością błonnika zmniejszają [...]
[...] w niezbędne do jego funkcjonowania składniki. W ich skład wchodzą aminokwasy pochodzące z białek, które są elementem budulcowym wszystkich naszych tkanek; tłuszcze i węglowodany - z których każdy może być źródłem energii dla organizmu; oraz wielu różnych pomniejszych, choć nie mniej ważnych związków. Stosowany model żywienia - dieta, [...]
[...] ciała - co daje dla 100 kg osoby 3 g kreatyny dziennie). CZY MAM DODAWAĆ DO KREATYNY DEXTROZĘ, CARBO, GLUKOZĘ, D-RYBOZĘ, MALTODEKSTRYNY, SOK WINOGRONOWY/wpisz dowolne inne węglowodany? Nie ma takiej potrzeby. Kreatyna bez problemów dotrze do mięśni bez dodatkowych zabiegów, bez węglowodanów itd. Z niektórych badań wynika, że pozytywny wpływ [...]
[...] się ze stanu naturalnego lub z uprawy. Surowce suszyć w normalnej temperaturze. Skład chemiczny. Korzeń zawiera wit. C - 30 mg/100 g, furanokumaryny, kw. fenolowe, żywice, węglowodany, furanochromony, zw. półacetylenowe, olejek eteryczny (przeważają: linalol, menton i kamfora). Ziele zawiera flawonoidy - kwercetynę, kemferol i izoramnetynę, [...]
[...] gramów białka dziennie, a dla kobiet około 50 gramów. Spożywanie większej ilości białka niż potrzeba jest niecelowe, gdyż jego nadmiar wydala się z moczem lub, podobnie jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. [...]
[...] jednak jest to niezgodne z moimi doświadczeniami).Bez ograniczeń można jeść zupę jarzynowa (zupa powinna składać się zawsze z kapusty) oraz warzywa i owoce, zaś mięso i węglowodany są mocno ograniczone. Dieta ta nie powinna być stosowana dłużej niż tydzień, jednak zalecane jest podawanie do obiadu zupy kapuścianej. Prosty przepis na [...]
[...] spożycia w taki sposób, aby w każdym podstawowym posiłku oprócz odpowiedniej ilości energii znalazły się wszystkie potrzebne człowiekowi składniki odżywcze. Są to: białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy i sole mineralne. Obecnie przyjmuje się, że człowiekowi, a szczególnie dzieciom i młodzieży w okresie rozwoju, niezbędnych jest około 60 [...]
[...] histydyna, tryptofan) powstają biologicznie ważne pochodne (hormony). Rdzenie węglowe wszystkich a. mogą ulegać przekształceniu w tłuszcze, a niektórych aminokwasów w węglowodany. Podstawowy składnik białek. Organizm samodzielnie może zsyntetyzować 13 z 21 białek. Pozostałe 8 musi być dostarczone z zewnątrz. Są to liczne związki [...]
[...] (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych odgrywają węglowodany, które aktywizują energię potrzebną do dużych wysiłków. Tłuszcze są nośnikiem rozpuszczalnych w nich witamin i materiałem energetycznym o bardzo dużej ilości [...]
WITAM!! Kiedyś na forum temat wzrostu poruszył sebas999 . Dał on linka do strony o tej tematyce niestety była ona po angielsku i sam nie potrafił jej przetłumaczyć.Na tej stronie znajduje sie mnóstwo informacji więc poszedłem na łatwizne i wrzuciłem tekst do translatora.Przepraszam wszystkich za ten okropny język ale tak to z translatorami [...]
[...] (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych odgrywają węglowodany, które aktywizują energię potrzebną do dużych wysiłków. Tłuszcze są nośnikiem rozpuszczalnych w nich witamin i materiałem energetycznym o bardzo dużej ilości [...]
[...] łączone w jedną grupę z produktami mięsnymi. Takie połączenie tych grup sugeruje używanie strączkowych jako substytutu mięsa. Odżywcza kompozycja strączkowych (bogatych w węglowodany złożone, przyswajalny błonnik, oraz ich niska zawartość tłuszczu i brak cholesterolu) jest bardzo odmienna od składników odżywczych mięsa. Ponadto różne wartości [...]
[...] forma przyjmowanej kreatyny (tabletki czy proszek). Istnieje możliwość wzmocnienia działania kreatyny poprzez przyjmowanie jej z niektórymi produktami zawierającymi proste węglowodany, np. z sokiem pomarańczowym. Czynnikiem hamującym działanie kreatyny może być kofeina. Nie zaleca się spożywania kofeiny na godzinę lub dwie po zażyciu kreatyny. [...]
[...] proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka i tłuszcze powinny być pochodzenia zwierzęcego, a węglowodany powinny być dostarczane najlepiej w postaci skrobi z ziemniaków, zbóż (mąki) oraz warzyw. Przeglądając różnego rodzaju strony i fora internetowe o tematyce [...]
[...] dzięki polepszeniu tempa syntezy CP i innych czynników metabolicznych wynikających z tego, że komórki mięśniowe sportowców lepiej absorbują składniki odżywcze takie jak węglowodany pod postacią glukozy i glikogenu oraz białka w formie aminokwasów. Insulina jest jednocześnie antykatabolikiem i anabolikiem. Wspaniale działa na komórki [...]
[...] forma przyjmowanej kreatyny (tabletki czy proszek). Istnieje możliwość wzmocnienia działania kreatyny poprzez przyjmowanie jej z niektórymi produktami zawierającymi proste węglowodany, np. z sokiem pomarańczowym. Czynnikiem hamującym działanie kreatyny może być kofeina. Nie zaleca się spożywania kofeiny na godzinę lub dwie po zażyciu kreatyny. [...]